Seuraavat kilpailut → 14.9.2024 Next competitions → 14.9.2024

ECP & CRB kautta aikain – mikä on ECP & CRB?

ECP & CRB on ollut kauemmin keppihevosmaailmassa, kuin ehkä ajattelit. Lue järjestäjistä sekä aiemmista kilpailuista kattava artikkeli.
_full (1)

ECP & CRB nimi on tullut kahden keppihevostallin Kht Eclipse ja Kht Caribia nimestä. Selvittääksemme kuitenkin miten nuo kaksi ovat ystävystyneet, palataan 13 vuotta takaperin vuoteen 2012.

Erika ja Sofia ystävystyivät keppihevoskilpailuissa

Tarinamme saa alkunsa yllättäen keppihevoskilpailuista. Erika ja Sohvi olivat tulleet samaan paikkaan, tietämättään toisistaan. Molemmat olivat tuolloin kovia ruusukehaita ja tulivat tietenkin kilpailemaan luokkien sijoituksista. Kaksikko voitti palkintoja eri luokissa, joten keskustelua syntyi välttämättä palkintojenjaossa.

Jatkossa Erika ja Sohvi kävivät yhdessä kilpailuissa, keräten kokemusta kilpailemisesta. Erika jo tuolloin järjesti kotonaan kilpailuja, ja Sohvi taasen kilpaili niissä.

Vähitellen nimen alkuperä alkoi syntyä

Ennen ECP & CRB-kilpailuja järjestettiin yhdet Keppihevostallien Eclipsen ja Caribian kilpailut vuonna 2013. Kilpailut keräsivät jo tuolloin huomiota hienoilla koristeilla. Kaksikko pyöri eri puolilla Uusimaata kilpailleen ja keräten sijoituksia sekä kokemusta.

Tajuttiin, että keppihevostallien Eclipse ja Caribia lyhenteet kuulostivat hyvältä yhdessä. Näin syntyi ECP & CRB -nimi sekä ensimmäiset kilpailut ECP & CRB Knockout vuonna 2014. Keppihevoskilpailut olivat olleet nyt pysyvänä osana järjestäjien elämää, joten niiden järjestäminen tuntui luonnolliselta molemmille. Tätä junaa ei kukaan tule pysäyttämään, vaan haluttiin vuosi vuodelta mullistaa omaa ja muiden maailmaa keppihevoskilpailuilla.

Kenttäratsastus mullisti keppihevosmaailman

Erika ja Sohvi päättivät järjestää ensimmäiset ECP & CRB Eventing-kenttäratsastuskilpailut. Kilpailut olivat menestys. Erika ja Sohvi olivat löytäneet vihdoin mieluisan lajin ja halusivat järjestää lisää kenttäratsastuskilpailuja harrastajilta harrastajille.

Toiset ECP & CRB Eventing-kilpailut järjestettiin isolla suosiolla. Samana vuonna järjestettiin ECP & CRB Show Jumping-esteratsastuskilpailut sekä ensimmäistä kertaa Erika ja Sohvi tuomaroivat Keppihevosten SM-esteratsastusluokat.

Viimeiset ECP & CRB Eventing-kilpailut

Kolmannet ja vanhan brändin ulkoasulla viimeiset kenttäratsastuskilpailut. Haikein mielin – ECP & CRB lopetti kilpailujen järjestämisen ja ilmoitti asiasta kesällä kilpailuiden jälkeen. Syynä oli molempien järjestäjien ajan- ja kiinnostuksen puute jatkaa kilpailuja.

2018, 2019, ja 2022 pyörittiin SM-kilpailuissa estetiimiä pyörittämässä sekä RW Challengeissa. Kilpailuissa auttaminen ja tuomarointi alkoi tehdä tulostaan ja Erika heitti Sohville kysymyksen: mitä jos ECP & CRB tulisi takaisin? Marraskuussa 2022 kilpailuista innostuneena aloitti Erika ja Sohvi suunnittelemaan uutta tapahtumaa salassa.

Uusi brändi & uudet kilpailut

ECP & CRB paluu julkaistiin 22. helmikuuta yllätyksenä. Erika ja Sohvi haluaa jälleen mullistaa keppihevoskilpailut, tarjoten harrastajilta harrastajille laadukkaita kilpailuja. Tapahtumapaikka oli oltava Helsingin seudulla ja kulkuyhteyksien lähettyvillä. Keravanjoen monitoimitalo tarjoaa kattavat puitteet molempien puolesta sekä suuren salin isommalle yleisölle.

Haluamme säilyttää vanhaa ECP & CRB:tä mukanamme, emmekä ole unohtaneet kenttäratsastusta ikuisesti. Sen takia tarjoamme kaikkia kolmea kenttäratsastusluokkaa uudistetuissa kilpailuissamme. Ehkä jopa tulevaisuudessa järjestämme taas kokonaisia kenttäratsastuskilpailuja? Sen aika kertoo.